VroegSignaleren

VroegSignaleren Twenterand‘ is een nieuw project, dat voortvloeit uit de Vroegsignaleringsavonden die WayPoint Twenterand in 2017 en 2018 in de 4 dorpskernen van Twenterand heeft georganiseerd. #VSTwenterand is een gezamenlijk initiatief van de stichtingen Manna, BOOT en Waypoint Twenterand.

 

Door middel van het project willen wij inwoners van Twenterand inzetten als onze ‘oren en ogen’. Op deze manier kunnen wij vroeg signaleren en op een laagdrempelige manier kennis delen. Wij focussen ons op de thema’s armoede, schulden en verslaving.

Onze langetermijnvisie is dat alle inwoners van Twenterand meer bewust worden van problemen in de dorpskernen en de vrijmoedigheid voelen om een stap te zetten; door bijvoorbeeld een jongere aan te spreken en zijn/haar netwerk te betrekken.

Wij hebben een PDF opgesteld met een overzicht van mogelijke signalen, do’s en dont’s:

Herkennen van signalen

Verder is er een website live waar je ook kunt opgeven om gratis trainingen te volgen om de signalen te herkennen, maar ook wat je ermee kunt doen. ://vroegsignalerentwentera httpsnd.nl/  

Je kunt ons ook volgen op Facebook https://www.facebook.com/VroegSignalerenTwenterand/

Benieuwd naar het werk van onze partners en wat zij voor jou of je omgeving kunnen betekenen? Bekijk dan hun websites door te klikken op onderstaande logo’s.